Joensuun pääkirjaston lehtisali Vipusta remontoitiin vuodenvaihteessa. Asiakkaiden toiveesta nykyisestä atk-luokasta tehtiin hiljainen tila, jolloin tietokoneet siirtyivät lehtisalin puolelle. Ajatuksena on luoda siitä asiakkaiden julkinen olohuone, jossa saa turista ja tavata tuttuja kasvoja. Kirjaston arjessa vanhasta ”hiljaa kirjastossa” -periaatteesta on luovuttu jo aikaa sitten, mutta myös hiljaista tilaa kaipaaville taataan remontin avulla sopiva työskentely- ja lukuympäristö.

Samalla yleistä ilmettä uusittiin. Väriä saatiin uusilla kalusteilla ja sisäänkäyntiä avarrettiin. Uusi sisäänkäynti tuo talon arkkitehtuurin paremmin esille. Myös käyttökelpoisia vanhoja kalusteita on hyödynnetty sisustuksessa.

Uudella järjestyksellä tehdään lehtisalista entistä kutsuvampi ja selkeämpi, esimerkiksi kaikki aikakauslehdet ovat järjestetty samoihin aakkosiin, ei lajityypeittäin kuten aikaisemmin. Kannattaa käydä tutustumassa!