Pohjois-Karjalan journalistiyhdistys ry palkitsi maaliskuussa Joensuun kaupungin hyvästä tiedottamisesta. Sulka-palkinto luovutettiin kaupungin tiedotukselle rohkeasta ja uusia ihmisiä tavoittavasta viestinnästä.

Journalistiyhdistys sanoi palkinnon perusteluissa, että kaupungin tiedotus on virkeää ja ajan hengen mukaista.

Yhdistyksen mukaan kaupunki on edellisen vuoden aikana osoittanut, ettei virallisen tahon tiedotuksen tarvitse olla kuivaa, kun se on ottanut sosiaalisessa mediassa viestinnässään käyttöön esimerkiksi videot.

Tätä kaikkea on tehty.

Kuhat valtuustossa

Kaupunginvaltuuston 16.11.2015 pitämän kokouksen päätöksistä tehtiin kuha-meemit.

 

Budjettivaltuuston ennakkovideo

Kaupunginvaltuusto käsitteli vuoden 2016 budjetin 23.11.2015. Kokousta mainostettiin videolla, jossa on mukana huutava vuohi.
 

Soittolista budjettikokoukseen

Kaupunginvaltuuston budjettikokouksen taustamusiikiksi kasattiin raha-aiheinen soundtrack.
 

Kissat valtuustossa

Valtuuston 14.12.2015 kokouksen päätöksistä tehtiin kissavideot, joita julkaistiin Twitterissä aina kunkin pykälän päätöksen jälkeen. Koko video julkaistiin Facebookissa.
 

Kaupungintalon kivipatsaat protestoivat junaliikenteen leikkauksia

VR:n mainosten kivimiesten serkut Joensuun kaupungintalon seinältä vastustivat videolla liikenne- ja viestintäministeriön sekä VR:n suunnittelemia leikkauksia Joensuuhun kulkeviin junayhteyksiin.
 

Risitas-mies järjestää tapahtuman Joensuussa

Kaupunki päätti joulukuussa 2015 uudistaa tapahtuma- ja toritaksoja. Keskeinen uudistus oli niin sanotun anniskelutaksan poistaminen. Aikaisemmin tapahtumajärjestäjä oli velvollinen tilittämään kaupungille osan anniskelutoiminnan myyntituotosta. Tiedotteesta tehdyllä videolla asiasta kuuli Risitas-mies.
 

Dimitri kuuli Suvantosillan avaamisesta

Suvantosilta oli pitkään remontissa ja suljettu liikenteeltä. Kun silta avattiin taas liikenteelle 27.11.2015, siitä kuuli myös Dimitri.
 

Haku kesätöihin alkoi

Kun kaupungin kesätyöt kesälle 2016 tulivat hakuun, tehtiin asiasta video, jossa tehtiin kesäisiä töitä talvisessa maisemassa.
 

Joensuulle virkafillarit

Kaupunki otti käyttöön virkafillarit, joilla kuljetaan työhön liittyviä matkoja. Fillareista tehtiin video Top Gear –hengessä.