Kesän paras viikko on jatkoa kevään parhaalle viikolle. Keskellä heinäkuuta Joensuussa tapahtuu erityisesti musiikin merkeissä. Osa tapahtumista on vanhoja tuttuja, kuten Popkatu 12.–16.7., joka on pääsymaksuton koko perheen kaupunkifestari ja kestää koko viikon. Ilovaarirock 15.7. ja Vekararokki 16.7. ovat osa rokkitapahtumien viikonloppua. Ilosaarirock, suurin ja kaunein tapahtumista, alkaa perjantaina 15.7. ja kestää sunnuntaihin.

Uusi tapahtuma, Graffitin SM 2016 loppukilpailu, sijoittuu kesän parhaan viikon alkuun. Silloin Joensuussa järjestetään loppukilpailu. Voittaja julkistetaan Ilosaarirock-festivaaleilla 17.7. Joensuun Musiikkijuhlat 2016 osuvat myös rokkiviikonloppua edeltävälle viikolle.

– Kesän parhaan viikon tapahtumia on mukana tekemässä laaja joukko yleishyödyllisiä yhdistyksiä ja vapaaehtoisia. Voidaan sanoa, että viikko on varmasti yksi suurimmista yhteisöjen ja vapaaehtoisten toteuttamista tapahtumista Suomessa, jonka kantavana teemana on musiikki ja katutaide, toteaa tapahtumapäällikkö Markku Pyykkönen.

– Yhteistyöllä ja yhteismarkkinoinnilla tavoitellaan yhteensä 80 000 kävijää. Tavoite on ihan realistinen, koska toukokuun tapahtumaviikko kokosi lähes 63 000 kävijää, Pyykkönen summaa.

Viikko kerää yhteen myös 3000 vapaaehtoista ja yli 200 artistia ympäri Suomen.