Kuudes Joensuun Parafest -tapahtuma järjestetään Joensuun keskustassa. Festivaali on ainutlaatuinen Suomessa ja loistava esimerkki kulttuurin kautta toteutettavasta yhdenvertaisuuden edistämisestä.

Tapahtuma on esteetön tapahtuma ja kaikkiin esityksiin on vapaa pääsy.

Parafest tarjoaa vammaisille taiteilijoille mahdollisuuden saada esiin tuottamaansa taidetta ja tuo heidän taiteensa yleisön nähtäväksi ja kuultavaksi. Esiintyjiä osallistuu muun muassa tanssin, musiikin, teatterin ja kuvataiteiden alalta.

Tapahtumia kuudessa kohteessa

Joensuun Parafestin tapahtuma-areenat sijaitsevat Joensuun keskustassa taidemuseon korttelissa ja sen läheisyydessä. Juhlateltassa taidemuseon pihassa on musiikkia, teatteria ja tanssia. Torstai-iltana juhlateltassa esiintyvä karealainen tanssiryhmä Kim Yongwoo Dance Project on kansainvälinen tähtinimi, jossa on pyörätuoli- ja pystytanssijoita.

Lisäksi Taidekeskus Ahjossa on taidenäyttelyt ja sokkokahvila, Joensuun taidemuseossa aistipajoja sekä torilavalla musiikkia ja teatteria. Joensuun kaupunginteatterissa on lauantaina stand up -esityksiä ja pimeässä teatterissa livekuunnelma.

Festivaalin yhteydessä järjestetään Liikunta ja vammaisuus -seminaari perjantaina 12.8. klo 9–12 Pääkirjaston Muikku salissa.

Parafestin kanssa osittain yhtä aikaa Joensuussa järjestetään myös Joensuun Gospelfestarit 12.–14.8.