Nepenmäen kirjaston sisäänkäynti

Nepen­mäen kir­jas­to­pal­ve­lut moni­puo­lis­tui­vat

Omatoimikirjasto avautui asiakkaille helmikuussa.

Nepen­mäen kir­jas­to aloit­ti hel­mi­kuun alus­sa Joen­suun kan­ta­kau­pun­gin ensim­mäi­se­nä oma­toi­mi­kir­jas­to­na. Oma­toi­mi on  lisäys pal­ve­luun: asia­kas­pal­ve­lua on tar­jol­la enti­seen tapaan.

Nepen­mäen kir­jas­to aloit­ti hel­mi­kuun alus­sa niin sanot­tu­na oma­toi­mi­kir­jas­to­na. Nyt siis myös Joen­suun kan­ta­kau­pun­gin alu­eel­la kir­jas­toon pää­see pal­ve­luau­kio­loai­ko­jen ulko­puo­lel­la. Oma­toi­mi ei tar­koi­ta asia­kas­pal­ve­lun lop­pu­mis­ta, vaan oma­toi­mi­mah­dol­li­suus on lisäys kir­jas­ton pal­ve­lui­hin.

Oma­toi­mia­jal­la ovet ovat lukos­sa ja sisään pää­see vain asia­kas, jol­la on kir­jas­to­kort­ti ja jol­le on teh­ty oma­toi­mi­so­pi­mus. Sil­loin voi käyt­tää kir­jas­ton tilo­ja, nou­taa varauk­sia sekä käyt­tää lai­naus- ja palau­tusau­to­maat­te­ja.

– Hen­ki­lö­koh­tais­ta oma­toi­mi­so­pi­mus­ta teh­des­sä kaik­ki asiak­kaat pereh­dy­te­tään oma­toi­mi­kir­jas­ton käyt­töön ja tur­val­li­suus­oh­jei­siin. Oma­toi­mi­kir­jas­tois­sa on lisäk­si tur­val­li­suu­den vuok­si aina kame­ra­val­von­ta ja ohjeet eri­lai­sia häi­riö­ti­lan­tei­ta aja­tel­len, ker­too kir­jas­to­pal­ve­lu­joh­ta­ja Suvi Pir­nes-Toi­va­nen.

Oma­toi­mi­mah­dol­li­suu­den lisäk­si monet kir­jas­tot tar­joa­vat itse­pal­ve­luai­kaa. Sil­loin kir­jas­ton hen­ki­lö­kun­ta on pai­kal­la, mut­ta asia­kas­pal­ve­lu ei ole auki. Itse­pal­ve­lua­jal­la kir­jas­toon pää­se­vät kaik­ki, mut­ta oma­toi­mia­jal­la asioi­mi­seen tar­vit­see aina sopi­muk­sen. Jokai­ses­sa kir­jas­tos­sa on sään­nöl­li­ses­ti myös hen­ki­lö­kun­nan yllä­pi­tä­mää aukio­loai­kaa.

Nepen­mäen kir­jas­tos­sa voi jat­kos­sa asioi­da arki­sin kel­lo 9–21 ja vii­kon­lop­pu­na sekä pyhi­nä 7–21. Arki­aa­muis­ta osa on itse­pal­ve­luai­kaa, iltai­sin ja vii­kon­lop­pui­sin käy­tös­sä on vain oma­toi­mi­kir­jas­to. Oma­toi­mi­kir­jas­tos­sa voi asioi­da vuo­den jokai­se­na päi­vä­nä.

Nepen­mäen lisäk­si oma­toi­mi­kir­jas­to on Joen­suus­sa Enos­sa, Hei­nä­vaa­ras­sa, Pyhä­se­läs­sä (Ham­mas­lah­ti), Rei­jo­las­sa ja Uima­har­jus­sa.

Nepenmäen kirjasto
Kärpänkatu 23, Joensuu

Vaara-kirjastojen verkkosivut

Aiheeseen liittyviä uutisia