Joensuu-pulla

Leivo siekin Joensuu-pullaa!

Joensuulla on oma pulla. Se on tehty kohtaamisia ja uusia oivalluksia varten.

Yllättäviin kohtaamisiin ja yhdessä tarinointiin liittyy usein kuppi kahvia ja – pulla. Nyt Joensuulla on aivan oma Joensuu-pulla, ja se on tehty juuri näitä kohtaamisia ja uusia oivalluksia varten.

Reseptin ovat suunnitelleet Pohjois-Karjalan Marttojen Tiia Koppanen ja Katja Kolehmainen. Resepti on avoin kaikille käytettäväksi ja sovellettavaksi.

24 isoa pullaa

Ainekset

5 dl täysmaitoa
50 g hiivaa
1 kananmuna
1,5 dl sokeria
2 tl suolaa
1,5 rkl kardemummaa
1 rkl (luomu) appelsiinin kuorta
(1 appelsiini)
0,5 dl appelsiinimehua
n. 1 kg vehnäjauhoja
150 g pehmeää voita

Täyte

400 g mustikoita
150 g hillosokeria (n. 2 dl)

Voiteluun

1 kananmuna

Koristeluun

100 g valkosuklaata
(pensas)mustikoita
isoja muffinivuokia

Täytteen valmistus

Aloita pullan valmistus mustikkamarmeladista tai halutessasi käytä valmista mustikkamarmeladia/hilloa. Laita kattilaan 300 g mustikoita ja 150 g hillosokeria. Säästä 100 g mustikoita taikinan väliin ripoteltavaksi. Kuumenna täyte kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen. Soseuta kuuma marmeladi sauvasekoittimella ja jätä jäähtymään.

Pullataikina

Raasta hyvin pestyn appelsiinin oranssi kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Sekoita joukkoon kananmuna, sokeri, suola, kardemumma sekä appelsiinin kuori ja mehu. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa hyvin. Lisää pehmeä voi jauhojen alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Pullan pyöräytys

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se kahteen osaan. Kauli taikina 35 x  50 cm kokoiseksi levyksi. Levitä puolet mustikkamarmeladista taikinan pinnalle ja ripottele sen päälle puolet mustikoista. Kääri taikina rullalle pitkältä sivulta ja nipistä saumakohta kiinni. Leikkaa rullasta 5 cm:n paloja ja aseta ne pystyyn isoihin muffinivuokiin. Tee toiselle taikinan puolikkaalle samalla tavalla. Kohota valmiita pullia ja voitele ne kananmunalla. Paista pullia 200°C:ssa noin 15 minuuttia.

Koristelu

Sulata valkosuklaata 10 sekunnin erissä mikroaaltouunissa. Sekoita välillä. Kaada sulanut suklaa pieneen pussiin ja leikkaa siitä kulma auki. Pursota valkosuklaata spiraalin muotoon pullien päälle. Aseta yksi mustikka keskelle pullaa koristeeksi.

Vinkki: pullasta on myös gluteeniton ja vegaaninen resepti viestinnän käsikirjassa osoitteessa www.joensuu.fi/web/viestinnan-kasikirja/joensuu-pulla

Aiheeseen liittyviä uutisia