Tori talvella

Yli 1 000 vas­ta­si kyse­lyyn

Jos Kauppatorille rakennetaan, toiveissa kauppahalli

Kau­pun­ki sel­vit­ti kyse­lyl­lä Kaup­pa­to­rin käyt­tö­tar­pei­ta ja kau­pun­ki­lais­ten suh­tau­tu­mis­ta toril­le raken­ta­mi­seen. Vas­tauk­sia saa­tiin lähes 1 100.

Ihmi­set tule­vat toril­le viih­ty­mään kesä­kah­vi­loi­hin ja ‑ravin­to­loi­hin sekä mark­ki­noil­le. Tori on mer­kit­tä­vä läpi­kul­ku­paik­ka ja van­hem­mat vas­taa­jat tule­vat myös tori­kau­poil­le. Nuo­ril­le tori­kaup­paa tär­keäm­pää on ystä­vien tapaa­mi­nen, kan­san­juh­lat ja yögril­lit. Nuo­ret aikui­set käyt­tä­vät Kaup­pa­to­ria kyse­lyn mukaan mui­ta ikä­ryh­miä enem­män.

Sini­sen vir­ran ja Kes­kus­puis­ton kesä­kah­vi­loi­den tun­nel­maa kii­tel­tiin

Vas­tauk­sis­sa kii­tel­tiin Sini­sen vir­ran ja Kes­kus­puis­ton kesä­kah­vi­loi­den tun­nel­maa ja toi­vot­tiin nii­den säi­ly­mis­tä jat­kos­sa­kin. Torin kehit­tä­mi­sen kan­nal­ta tuli­si miet­tiä, miten läpi­kul­ki­jat saa­daan pysäh­ty­mään ja viih­ty­mään toril­la.

Toril­le toi­vo­taan mal­til­lis­ta raken­ta­mis­ta

Kysyt­täes­sä raken­ta­mi­ses­ta vas­taa­jat sal­li­si­vat toril­le mal­til­li­sen raken­ta­mi­sen. Ei yhtään raken­ta­mis­ta tai pal­jon raken­ta­mis­ta sal­li­via vas­taa­jia oli molem­pia 12 pro­sent­tia.

Raken­nus­ten sijain­ti­paik­ka­na Kos­ki­ka­dun ja Sil­ta­ka­dun puo­li oli­vat tasa­vä­ki­siä. Mah­dol­li­sen raken­ta­mi­sen kan­nal­ta tämä jät­tää tilaa suun­nit­te­lul­le.

Raken­nus­ten sijain­ti­paik­ka­na Kos­ki­ka­dun ja Sil­ta­ka­dun puo­li oli­vat tasa­vä­ki­siä.

Jos toril­le raken­ne­taan, sin­ne pitäi­si raken­taa nime­no­maan kaup­pa­hal­li. Tätä miel­tä oli 82 pro­sent­tia vas­tan­neis­ta.

Samal­la kysyt­tiin myös kes­kus­ta­koh­tei­den arvos­tus­ta. Kau­pun­gin iden­ti­tee­tin kan­nal­ta Kaup­pa­to­ri oli tär­kein yksit­täi­nen paik­ka. Sen lisäk­si joki­var­ren koh­teet, Ilo­saa­ren ympä­ris­tö, kau­pun­gin­ta­lo, Ran­ta­ka­dun puu­ta­lot ja käve­ly­ka­tu, nousi­vat tär­keik­si kau­pun­ki­lai­sil­le. Avoi­mis­sa vas­tauk­sis­sa mai­nit­tiin useas­ti myös Pie­lis­jo­ki.

Kyse­lyyn vas­ta­si 1 081 joen­suu­lais­ta ja ulko­paik­ka­kun­ta­lais­ta. Vas­taa­jis­ta 83 pro­sent­tia oli joen­suu­lai­sia. Suu­rin vas­taa­ja­ryh­mä, 37 pro­sent­tia, oli kes­kus­tas­sa asu­jat. Kyse­lyn tulok­sia hyö­dyn­ne­tään Kaup­pa­to­rin kaa­va­muu­tok­ses­sa.

Aiheeseen liittyviä uutisia