Maria Karhapää ja Petteri Rantatalo

Kau­pun­gin­teat­te­ris­sa poh­jois­mai­nen kevät

Kauden ensimmäinen ensi-ilta on helmikuun 23. päivä

Poh­jois­mai­set näy­tel­mät val­taa­vat kevääl­lä kau­pun­gin­teat­te­rin näyt­tä­möt. Tulos­sa on klas­si­koi­ta ja uudem­pia teks­te­jä skan­di­naa­vi­sil­ta teki­jöil­tä.

Kau­den ensim­mäi­nen ensi-ilta Paa­vo 1,5 näh­dään 23.2. Se on läm­min kome­dia ennak­ko­luu­lo­jen voit­ta­mi­ses­ta. Avio­pa­ri Jaak­ko ja Mart­ti saa­vat tie­don myön­tei­ses­tä adop­tio­pää­tök­ses­tä. Rie­mu muut­tuu epä­us­kok­si, kun puo­li­tois­ta­vuo­tias Paa­vo onkin 15-vuo­tias tei­ni. Alku­pe­räis­teks­ti on ruot­sa­lai­sen Mic­hael Dru­ke­rin. Ohjaa­ja­vie­ras on Joen­suun kau­pun­gin­teat­te­rin enti­nen joh­ta­ja Riku Inna­maa.

Niin kuin tai­vaas­sa on musii­kil­li­nen draa­ma­ko­me­dia. Se ker­too kuu­lui­sas­ta kapel­li­mes­ta­ris­ta, joka palaa koti­seu­dul­le ja ryh­tyy joh­ta­maan kylä­kuo­roa. Ohjaa­ja­na vie­rai­lee Johan­na Freund­lich, muka­na esi­tyk­ses­sä on joen­suu­lai­nen Lau­lu­tuu­li-kuo­ro. Ensi-ilta on 2.3.

Adal­mii­nan hel­mi on Saka­ri Tope­liuk­sen satuklas­sik­ko vuo­del­ta 1856. Teat­te­rin­joh­ta­ja Iiris­tii­na Vari­lon ohjauk­ses­sa Adal­mii­na on tuo­tu tähän päi­vään. Hän on hem­mo­tel­tu prin­ses­sa, joka hel­men mene­tet­ty­ään oppii myö­tä­tun­toa ja sydä­men vii­saut­ta. Ensi-ilta on 4.5.

Joen­suun kau­pun­gin­teat­te­ri osoit­tees­sa Ran­ta­ka­tu 20. Tie­toa lipuis­ta

Kuvas­sa Maria Kar­ha­pää ja Pet­te­ri Ran­ta­ta­lo Niin kuin tai­vaas­sa ‑draa­ma­ko­me­dias­sa.

Aiheeseen liittyviä uutisia