Vastaava mestari Jukka Timonen ja toimitusjohtaja Jarmo Ojalainen

Joen­suus­sa raken­ne­taan ahke­ras­ti 2019

Työn alla on muun muassa päiväkoteja ja kouluja

Joen­suun kau­pun­ki inves­toi raken­nuk­siin vuon­na 2019. Pää­pai­no­na on kou­lu­jen ja päi­vä­ko­tien ver­kos­ton paran­ta­mi­nen. Vuo­den aika­na rat­kais­taan myös kak­si mer­kit­tä­vää kaa­vaa.

Sirk­ka­lan kou­lu­ra­ken­nuk­sen muut­ta­mi­nen ylä­kou­luk­si aloi­te­taan vuo­den aika­na ja Enon ja Uima­har­ju­jen kou­luil­le teh­dään tila­muu­tok­sia. Mar­ja­lan kou­lua laa­jen­ne­taan. Kar­si­kos­sa aloi­te­taan uuden ala­kou­lun raken­ta­mi­nen pää­osan työs­tä kes­kit­tyes­sä vuo­del­le 2020. Paja­ka­dul­le ja Juko­lan­ka­dul­le raken­ne­taan uudet päi­vä­ko­dit ja Juko­lan alu­eel­le raken­ne­taan uusi leik­ki­puis­to.

Kes­kus­tan val­mis­tues­sa raken­ta­mi­sen pain­opis­te siir­tyy Ase­man­seu­tuun.

Toril­la ja lähia­lueil­la teh­dään vie­lä vii­meis­te­ly­töi­tä ja Vapau­den­puis­ton perus­kor­jaus alkaa. Kes­kus­tan val­mis­tues­sa raken­ta­mi­sen pain­opis­te siir­tyy Ase­man­seu­tuun. Kesäl­lä teh­dään rau­ta­tien­myö­täi­nen Ase­man­kaa­ren tie ja pyö­rä­tie sekä alu­een puis­to­ja paran­ne­taan. Pent­ti­län­ran­nan III alu­een raken­ta­mi­nen alkaa.

Taval­li­seen tapaan kesäl­lä perus­kor­ja­taan myös katu­ja ja puis­to­ja. Eri­tyi­ses­ti leik­ki­paik­ko­jen perus­kor­jauk­siin ja esteet­tö­myy­den paran­ta­mi­seen sat­sa­taan. Sini­sen vir­ran leik­kia­lue uudis­te­taan ja Iivo­lan­puis­ton leik­ki­paik­ka perus­kor­ja­taan.

Pata­luo­don ran­ta­rait­tia raken­ne­taan välil­lä Kiviniementie–Utran saa­ret ja Tuu­po­vaa­ra saa uuden maton­pe­su­pai­kan.

Urhei­lu saa uusia tilo­ja

Urhei­lu saa uusia tilo­ja har­joi­tus­jää­hal­lin val­mis­tues­sa Meh­ti­mäel­lä sekä kil­pa­jää­hal­lin oheis­ti­lat. Meh­ti­mäel­lä alkaa myös pal­loi­lu­hal­lin raken­ta­mi­nen ja Sirk­ka­lan lii­kun­ta­ti­lat perus­kor­ja­taan.

Opis­ke­li­ja-asun­to­ja val­mis­tuu usei­siin koh­tei­siin, muun muas­sa Pent­ti­län­ran­nan 14-ker­rok­si­nen puu­ta­lo. Vuo­den aika­na tulee jakoon 100 oma­ko­ti­ta­lo­tont­tia eri­tyi­ses­ti uusil­ta asui­na­lueil­ta Kar­hun­mäes­tä ja Mul­ti­mäes­tä.

Kaup­pa­hal­lin koh­ta­lo rat­kea­mas­sa

Yli­opis­to­kam­puk­sen ja Kaup­pa­to­rin alu­een ase­ma­kaa­vat val­mis­tel­laan ja hyväk­sy­tään vuo­den aika­na. Kaup­pa­to­rin ase­ma­kaa­vas­sa rat­kais­taan torin lii­ke­ra­ken­nus­ten koh­ta­lo. Kau­pun­ki jär­jes­tää kaa­va­hank­kees­ta ylei­sö­ti­lai­suu­den tors­tai­na 31.1. kel­lo 18.00 Care­licu­min audi­to­rios­sa, osoit­tees­sa Tori­ka­tu 21 C.

Kuvas­sa Pent­ti­län­ran­taan kohoa­van 14-ker­rok­si­sen puu­ta­lon sei­niä tut­kai­le­vat vas­taa­va mes­ta­ri Juk­ka Timo­nen ja raken­nut­ta­jan, Joen­suun Ellin, toi­mi­tus­joh­ta­ja Jar­mo Oja­lai­nen.

Tervetuloa yleisötilaisuuteen kauppatorin alueen kaavahankkeesta


torstaina 31.1. kello 18 Carelicumin auditorioon, osoite Torikatu 21 C
(pääovi Koskikadun puolella on illalla jo kiinni)

Aiheeseen liittyviä uutisia