Stig ja Aikakone ovat Suomen suurimmassa discossa kuin kotonaan.

Suomen suurin disco kokoaa bailaajat yhteen 18. helmikuuta. Ja mitä ihmettä? Discoon ei ole ikärajaa eikä maksettavaa lippua – Joensuun kaupunki tarjoaa tanhut. Tapahtuma järjestetään yhdessä Kerubi Eventsin kanssa.
Merkitse kalenteriin päivämäärä 18.2., kellonaika 19.00 ja paikaksi Joensuu Areena. Siinäpä ne tärkeimmät muistettavat, sillä Suomen suurimpaan discoon osallistuminen on äärimmäisen helppoa. Sinne ei tarvitse ostaa lippua. Kenenkään ei myöskään tarvitse miettiä ikärajoja. Suomen suurimmassa discossa juhlistetaan satavuotiasta Suomea discobiittien tahtiin.

Ilta alkaa seitsemältä, kun dj:t Vanilja-Aasi ja Teppo Johannes alkavat soittaa. Kello 20 lavalle nousee Danny & D`Voices, kello 22 Aikakone ja puoliltaöin Stig. Kaikkien artistien välissä dj:t pitävät tunnelmaa yllä. Stigin jälkeen Areenassa on kunnon discon tapaan illan viimeisten hitaiden aika.

Tähtäimessä vapautunut tunnelma

Suomen suurimmassa discossa tanssittaminen herättää esiintyjissä hyviä ajatuksia. Ovathan Aikakone ja Stig mieltäneet itsensä aina discoesiintyjiksi, joten mikäs sen kotoisampi paikka esiintyä kuin disco. Lisätään tähän vielä se, että esiintyjien mielestä Joensuussa on keikoilla ollut hyvä meininki.

Kauniita tyttöjä ja nimenomaan discopallo. Ollaan 1980-luvun alussa Helsingin Linnanmäellä limudiscossa, jonka meno tekee vaikutuksen Aikakone-yhtyeen säveltäjään Marko ”Maki” Kolehmaiseen. Paras discomuisto tarttui mieleen jo ensimmäisestä käynnistä. Samoin kävi Stigille eli Pasi Siitoselle.

Ala-asteella pidettiin luokan kanssa ensimmäisiä discoja. Niistä on pelkkiä hyviä muistoja.
Joensuuta Stig kehuu hyväksi keikkapaikaksi. Onpa kaupunki artistille muutenkin tuttu, sillä hänen isänsä sukua on täällä.

Saa nähdä, tuleeko joku sukulaisista keikalle.
Joensuu on ollut Aikakoneen rytmissä alusta asti mukana. Kun Aikakone perustettiin, yhtyeen managerina toimi joensuulainen Reijo ”Dino” Karttunen.

Olemme esiintyneet Joensuussa niin monta kertaa, ettei määrää pysty sanomaan.
Sekä Stig että Aikakone pyrkivät luomaan Areenalle vapautuneen ja vauhdikkaan tunnelman.

On tärkeä saada ihmiset hymyilemään ja unohtamaan arjen ongelmat. Olemme onnistuneet, jos ihmiset ovat läsnä hetkessä, Maki Kolehmainen miettii.

Tietyt hitit tai kananmunista päähän

Stig lupaa discoon tanssittavaksi vain hittejä, Aikakone puolestaan sekä uutta että vanhaa musiikkia.

Jos emme esitä biisejä Odota, Nti Groove ja Keltainen, saamme kananmunista päähän, Kolehmainen naurahtaa.
Hän odottaa paikalle eri ikäluokkien edustajia pitämään yhdessä hauskaa. Jos yleisö pukeutuu discoon kuuluvalla tavalla, miten mahtaa olla esiintyjän laita?

Yleensä esiinnyn aika arkisissa ja sporttisissa vaatteissa. Ehkä sitä pitää kaivaa kaapista jotain räväyttävää, Stig sanoo.